Onko sinulla vaikeuksia löytää sinulle sopivaa katseltavaa Netflixistä? Netflix pyrkii tarjoamaan omaan makuusi sopivaa sisältöä, ja piilottaa suuren osan muusta sisällöstä. Itse mieluummin valitsen minua kiinnostavan leffan, kuin sen, jota Netflix minulle tuputtaa. Palvelun käyttämisen voi tehdä helpommaksi, ja monipuolisemmaksi muutamalla konstilla.
1. Laita kirjanmerkkeihin sivu, joka kertoo uusimmat sisällöt
Netflix pyrkii näyttämään sinulle vain niitä sisältöjä, joiden se uskoo kiinnostavan sinua. Palvelun suositusalgoritmit eivät kuitenkaan ole täydellisiä, ja usein tämä ominaisuus jää vain harmittamaan. Täältä voit katsoa uusimmat leffat ja sarjat. Niitä ei sovelluksessa nimittäin aina näy.
2. Tee ”Oma lista”
Netflixissä voit koota oman listan, johon voit laittaa omat suosikki elokuvat ja -sarjat. Listalle voit lisätä sisältöä viemällä hiiren elokuvan kannen päälle päävalikossa, ja klikkaamalla ”Oma lista” painiketta. Listaasi pääset katsomaan, kun etsit sen päävalikosta, ja klikkaat ”Katso kaikki”. Tämän jälkeen voit tallentaa linkin listaasi vaikkapa työpöydällesi, jolloin pääset helposti suoraan omaan listaasi.
3. Vaihda tekstitykset keltaisesta valkoiseksi, ja muuta niiden koko sopivaksi
Tekstityksiä pääset muokkaamaan kohdasta ”Oma tili” ja ”Tekstityksen ulkonäkö”. Keltaiset tekstit kannattaa muuttaa valkoisiksi. Jos käytät palvelua kännykällä/tabletilla, kannattaa tekstejä muuttaa myös hieman suuremmaksi. Asetukset muuttuvat kaikille laitteille niitä vaihdettaessa.
4. Katso jenkki-Netflixiä
Miksi? Koska siellä on sisältöä yli kymmenkertaisesti. Katso vaikka täältä. Miinuspuolena on, että tekstityksiä ei pysty asettamaan Suomeksi. Jenkkiflixiin pääset lataamalla Mediahint-lisäosan selaimeesi. Voit myös ohjata selaimesi käyttämään proxyä (välityspalvelin), jolloin myös pääset katselemaan Yhdysvaltojen tarjontaa. Samat tunnukset toimivat myös jenkki versiossa.
5. Kerro Netflixille, mitä haluat
Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa palveluun, sinua pyydetään kertomaan elokuvamaustasi. Jos sinulle suositellaan vain elokuvia, joita et halua katsoa, on syytä hieman tarkentaa omaa elokuvamakua ja täyttää kysely uudestaan. Leffamaku kyselyyn pääset päävalikossa kohdasta ”Makuprofiili”. Netflix pyrkii tarjoamaan sinulle elokuvia myös sen mukaan, mitä katsot, ja kuinka paljon annat sille tähtiä. Kannattaakin aina arvostella elokuva katsomisen jälkeen, jos haluaa saada mahdollisimman hyvin omaan makuun sopivia elokuvia katsottavaksi.
6. Katso muiden arvostelut
Vie hiiri elokuvan kannen päälle, ja klikkaa kohtaa ”Lisätietoja”. Eteesi avautuu elokuvan tiedot, ja käyttäjien kirjoittamat arviot.
7. Kysy chatissa apua
Chattiin pääset klikkaamalla sivun alareunasta ”Ota yhteyttä” ja sen alta ”Aloita chatti”. Chatti on Englannin kielinen. Apua saat kuitenkin nopeasti. Samalla voit keskustella muiden Netflix käyttäjien kanssa ympäri maailman.
8. Poista Silverlight-lisäosa
Silverlight-lisäosa on syynä moniin ongelmiin Netflixiä käytettäessä. Sen voi onneksi kuitenkin poistaa vaihtamalla HTML5-tilaan. Vaihtaminen onnistuu klikkaamalla kohtaa ”Oma tili” ja ”Toiston asetukset”.
9. Käytä näppäinkomentoja
Palvelun selainversiossa on paljon dokumentoimattomia komentoja. Alla tärkeimmät:
Välilyönti tai enter –Page Up - Play
Page Down - Pause
F - Toisto koko ruudulla
Esc - Poistu koko ruudun toistosta
Shift + vasen nuoli - Kelaa taakse
Shift + oikea nuoli - kelaa eteen
Nuoli ylös - Ääntä kovemmalle
Nuoli alas - Ääntä pienemmälle
M - Äänen vaimennus