Kuinka saada motivaatiota salilla käyntiin

Salimotivaatio

Liittyminen kuntosalille on helppoa. Myyjät tekevät kaikkensa kaupatakseen sinulle salijäsenyyttä. On kuitenkin sinun velvollisuutesi tehdä kaikkesi, jotta saat motivoitua itsesi käymään aktiivisesti salilla. Allekirjoitettuasi sopimuksen salijäsenyydestä tajuat, että olet sitoutunut nyt salilla käyntiin. Vaikka et kävisikään salilla, niin lomapakkosi tyhjenee silti samalla vauhdilla. Tähän artikkeliin keräsimme vinkkejä, joilla motivoit itseäsi salilla käyntiin.

Pue salivaatteet päällesi. Jotta salille meneminen olisi helpompaa, pura se pienemmiksi osioiksi. Aluksi päätät pukea salikamat päällesi. Sen jälkeen mene salille. Lupaa itsellesi, että jos et halua treenata, niin sinun ei tarvitse. Voit lähteä kotiin heti, kun siltä tuntuu. Todennäköisesti kuitenkin treenaat ainakin 15 minuttia, kun kerran olet jo salille tullut. Treenattuasi 15 minuuttia, aseta uusi 15 minuttin tavoite. Jatka kunnes koko reeni on suoritettu. Työnnä itsesi äärirajoille, äläkä luovuta liian helposti.

Aseta itsellesi tavoitteita. Tavoitteet auttavat sinua motivoitumaan, oli kyse sitten salilla käynnistä, tai mistä tahansa. Älä kuitenkaan aseta tavoitteita, joita et pysty saavuttamaan. Mahdottomat tavoitteet vain huonontavat motivaatiota. Kun asetat itsellesi sopivan tavoitteen, ja asetat tavoitteelle myös aikarajan, ei sinulla ole syytä epäonnistua tavoitteessasi. Kun aikaraja alkaa lähentyä, ja alat olla jo lähellä tavoitettasi, niin kiristä tahtiasi, ja panosta vielä hieman enemmän salilla käyntiin. Saavutettuasi tavoitteesi, palkitse itsesi ja aseta uusi tavoite.

Palkitse itseäsi salilla käynnin jälkeen. Salilla käynnin jälkeen voit palkita itsesi laadukkaalla palautusjuomalla. Voit myös syödä hyvin, tai ottaa pitkän suihkun. Aivosi muistavat palkinnon ja siihen johtaneen suorituksen (salilla käynti). Prosessi tallentuu alitajuntaasi, ja ensikerralla salille lähtö ei tunnukaan enään niin masentavalta. Muista palkita itsesi myös, kun onnistut tavoitteissasi. Näin voit motivoida itseäsi paremmin suorittamaan tavoitteesi.

Kun katsot salikorttiasi, muistele miksi liityit salille? Haluat varmasti saada tuloksia. Jos et käy salilla, olet tehnyt huonon sijoituksen. Maksat kuukausimaksua, mutta et saa mitään takaisin. Mieti kuinka paljon jokainen sali kerta tulee sinulle maksamaan. Mitä useammin käyt salilla, sen pienempi on hinta käyntikerralta. Ja mitä useammin käyt puntilla, sitä pienempi on hinta, jonka joudut maksamaan päästäksesi tavoitteisiisi. Kuukausimaksujen lisäksi sinun tulee ottaa hintaan huomioon myös muut tavarat, jotka olet ostanut saliharrastusta varten. Esimerkiksi salikengät, vaatteet ym.

Osta erityiset vaatteet salia varten. Jos et ole tätä vielä tehnyt, käy ostamassa kaupassa itsellesi mieluisa ”sali-asu”. Kun ostat itsellesi hienot varusteet, ja sali on ainut paikka, jossa voit niitä käyttää. On sinulla on taas yksi syy enemmän käydä salilla.

Tee itsellesi realistinen aikataulu. Jos ajattelit alunperin käyväsi salilla aina aikaisin aamulla ennen töihin menoa, ja olet todennut sen hankalaksi, niin ajattele realistisemmin. Et varmastikaan tule käymään salilla niin usein, kuin mitä kävisit silloin, jos sijoittaisit salilla käynnin paremmalle paikalle kalenterissasi. Aikatauluttaessasi salilla käyntiäsi, tulee sinun myös miettiä missä salisi sijaitsee. Tutkitusti ihmiset käyvät enemmän salilla, jos sali on lähellä kotia tai työpaikkaa. Jos siis salisi on kaukana molemmista, niin harkitse liittymistä lähempänä sijaitsevaan saliin.

Katso, milloin sinulla on aikaa käydä salilla. Jos salisi on auki 24h vuorokaudessa, käytä myöhäiset tunnit hyväksesi. Tällöin löydät todennäköisesti myös helpommin parkkipaikan, ja vältät ruuhkat sekä salilla, että liikenteessä. Merkitse kalenteriisi, milloin menet salille, äläkä jätä menemättä, jos et ole kipeänä tai joudu onnettomuuteen.

Jos skippaat salilla käynnin kerran, tai muutaman kerran, niin älä anna kierteen jatkua. Liian usein yksi laiska päivä johtaa todella moniin peräkkäisiin ”skippaus” päiviin.

Käy salilla kaverisi kanssa. Tällä tavoin saat enemmän motivaatiota salilla käyntiin. Teillä on silloin myös tuplasti enemmän motivaatiota mennä salille. Käykää aina ennen salia vaikkapa kahvilla. Tällöin pystytte nauttimaan enemmän salilla käynnistä. Kahvin kofeiini auttaa myös puntin nostelussa.

Vaihda reeni-ohjelmaasi. Ehkäpä käytkin jo aktiivisesti salille. Jos olet pitkään tehnyt samaa reeni-ohjelmaa, saatat tarvita jo vaihtelua. Kehosi kyllästyy, jos treenaat aina samalla tavalla. Samoin mielesi. Tee itsellesi uusi ohjelma, joka auttaa sinua saamaan lisää motivaatiota treeneihisi.

Kuuntele musiikkia. Musiikki on loistava motivaation lähde. Musiikin tahdissa treenaamisen on todettu aiheuttavan positiivisia vaikutuksia aivojen limbiseen järjestelmään. Jos kuuntelet jo musiikkia aina salilla käydessäsi, niin lataa tällä kertaa itsellesi uusi soittolista. Näin saat uutuuden viehätystä musiikin kuunteluun.

Elä terveellisesti. Yleinen jaksamis tasosi nousee, kun syöt hyvin ja nukut hyvin. Tällöin voit paremmin sekäfyysisesti, että henkisesti. Liiallinen alkoholin käyttö väsyttää ihmistä, ja laskee motivaatiota. Samoin myös tupakointi. Eläessäsi terveellisesti, myös palautumisesi on nopeampaa, ja saat enemmän tuloksia käydessäsi salilla.

penkkitreeni

Paranna penkkipunnerrustasi

Haluatko parantaa penkkaus tekniikkaasi ja tuloksiasi? Tottakai haluat. Penkkipunnerrus on erinomainen massan hankinta liike. Penkkaaminen vahvistaa olkapäitä ja ojentajia, mutta erityisesti rintalihaksia.Penkkipunnerrus on […]