Kuinka tehdä Mojito

mojito koktaili

Mojito on kuubalainen koktail-juoma. Ominaista tälle drinkille on maun peittäminen sitrusaromeilla ja makeudella. Klassisen mojiton tekemiseen käytetään viherminttua, rommia, sokeriruonmehua, limettiä ja soodavettä.  Mojito tarjoillaan usein mintunlehtien ja jäiden kanssa. Tässä muutama eri variaatio drinkistä. Poimi parhaat reseptit talteen!

Reseptit:

Mango mojito (mangosose)/ 1 annos

  • 4 mintunlehteä
  • 1 limelohko
  • 2 cl vaaleaa rommia
  • 2 cl mangososetta
  • 10 cl soodavettä
  • jäitä

1. Muserra limelohko ja mintunlehdet sheikkerin pohjalle.

2.  Kaada rommi ja mangosose sheikkeriin.

3. Täytä sheikkeristä kaksi kolmasosaa jäillä.

4. Ravista, kunnes neste on viilentynyt tarpeeksi.

5. Laita lasiin jäitä, ja kaada sheikkerin sisältö niiden päälle.

6. Lisää soodavettä, ja nauti!

Mango mojito (mango rommi)

  • 4 mintunlehteä
  • 1 limelohko
  • 4 cl mango rommia
  • 10 cl soodavettä
  • jäitä

1. Muserra limelohko ja mintunlehdet lasin pohjalle.

2. Lisää mango rommi ja soodavesi.

3. Lisää jäitä, ja tarjoile mintunlehden kanssa. Nauti!

Mansikka mojito / 1 annos

  • 4 tuoretta mansikkaa viipaloituina
  • 1 lime, jaettuna neljään lohkoon
  • 3 mintunlehtiä
  • 1 rkl sokeria
  • 6 cl rommia
  • soodavettä
  • jäitä

1. Laita sheikkeriin mansikat, limet ja mintunlehdet.

2. Lisää sokeri

3. Murskaa ainekset sheikkerin pohjalle.

4. Lisää sheikkeriin murskattua jäätä

5. Lisää rommi, ja sekoita

6. Kaada lasiin. Kaada lasiin myös soodavettä

7. Koristele mansikalla!

Mustikka mojito / 1 annos

  • 10 mustikkaa
  • 8 mintunlehteä
  • 6 cl Bacardi Limonia
  • 2 cl siirappia
  • limemehua
  • jäitä
  • 9 cl soodavettä

1. Aseta sheikkeriin mustikat, mintunlehdet ja soodavesi.

2. Murskaa kiinteät aineet sheikkerin pohjalle.

3. Lisää Bacardi, siirappi ja limemehu

4. Täytä 2/3 sheikkeristä jäillä.

5. Ravista.

6. Täytä lasi jäillä, kaada sheikkerin sisältö lasiin.

7. Kaada lasiin soovatettä. Nauti!

Ananas mojito / 1 annos

  • 6 mintunlehteä
  • 4 cl limemehua
  • 4 cl siirappia
  • 8 cl ananas-rommia
  • 2 rkl mangososetta
  • jäitä

1. Murskaa mintunlehdet limemehun joukossa sheikkerin pohjalla.

2. Lisää siirappi, rommi ja mangosose.

3. Täytä 2/3 sheikkeristä jäillä.

4. Ravista.

5. Laita lasiin 3 jääpalaa.

6. Kaada seos lasiin. Koristele mintun oksalla.

Vinkit

  • Jos juomasi ei ole tarpeeksi makea, voit korvata soodaveden vaikkapa sitruuna limsalla.
  • Jos juomasi ei ole vieläkään tarpeeksi makea, lisää siihen siirappia.