Maailman parhaat muffinit

suklaa muffinit

Aluksi vinkkejä meheviin muffineihin. Käytä huoneenlämpöisiä aineksia. Ota siis voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen aloittamista. Huoneenlämpöinen, ei siis sulatettu voi tarvitsee vähemmän jauhoja, jolloin muffineista ei tule niin kuivia. Varo myös ettet paista muffineja liian kauan, jolloin niistä tulee hieman kovia ja kuivia. Seuraa siis että leivonnaiset ovat uunissa reseptissä sanotun ajan ja hieman ennen loppua kokeile kypsymistä tikulla tai haarukalla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, leivonnainen on valmis. Älä kuitenkaan availe uuninluukkua liian usein, silloin muffinit eivät saa kohota rauhassa. Voit myös kokeilla voin sijasta kasvisöljyä. Silloin koostumuksesta tulee hieman erilainen mutta silti mehevä.

Suklaamuffinit maitosuklaalla 15 muffinia
240 g vehnäjauhoa
1dl sokeria
130 g (2 dl) suklaanappeja/ rouhittua maitosuklaata
40 g (1 dl) kaakaota
5 g (1 tl)  soodaa
8 g (2 1/2 tl) vaniljasokeria
6 g (1 tl) suolaa
1 muna (55 g), huoneenlämpöinen
250 g (2 1/2 dl) huoneenlämpöistä maustamatonta jogurttia
1 dl huoneenlämpöistä täysmaitoa
125 g (1 1/4 dl) neutraalia rapsi-tai auringonkukkaöljyä

Muffinien päälle:
40 g (1/2 dl) suklaanappeja/ rouhittua maitosuklaata

1. Sekoita kuivat aineet ja suklaanapit/- rouhe kulhossa.

2. Vispaa muna, jogurtti, jauhot ja öljy kevyesti yhteen vispilällä. Yhdistä kuivat aineet munaseokseen ja sekoita varovasti sileäksi taikinaksi.  

3. Täytä muffinivuoat ¾ asti täyteen. Ripottele päälle suklaanappeja tai- rouhetta.

4. Paista muffineja uunin keskiosassa 225°C asteessa (190°C  kiertoilmauunissa) noin 20 minuuttia riippuen uunista. Kokeile tikulla kypsyys. Anna jäähtyä täysin ritilällä. Muffinit on mahdollista pakastaa.