Näytä minulle yksikin ihminen, joka ei pidä kuumasta kaakaosta, ja minä näytän, mitä on oikea kuuma kaakao. Kaupan valmis kaakaojauheella saat tehtyä itsellesi kaakaota, mutta miksi tyytyä siihen? Totuus on, että valmis kaakaot eivät laadullaan hurmaa, eivätkä ne välttämättä edes sisällä paljoakaan suklaata. Arvoisat lukijat, tässä on ohje täydellisen kaakaon tekemiseen. Pala taivasta, kupissa.
Ohjeessa on yhdistetty kahden kuuluisan kaakao reseptin parhaat puolet. Jamie Oliverin ”Eeppinen kuuma kaakao” – ja ”Wittamerin Belgialainen kuuma kaakao” resepti. Wittamers on Brysselin parhaita suklaakauppoja ja Jamie Oliver on Britanialainen tunnettu Tv-kokki.
Täydelliseen kaakaoon tarvitset:
- Litra maitoa (Laatu oman maun mukaan)
- 2 ruokalusikallista maissijauhoa
- 3 ruokalusikallista tomusokeria
- 4 ruokalusikallista laadukasta kaakaojauhetta
- 65g hienoksi raastettua tummaa suklaata (70% suklaata)
- 35g hienoksi raastettua laadukasta valkosuklaata
- Ripaus kanelia
- Ripaus merisuolaa
- Kermaa
Laita maito isoon kattilaan. Lämmitä maito. Samalla sekoita muut ainekset (ei kermaa) kipossa. Lisää ainekset kattilaan, jossa on maitoa. Sekoita hyvin, ja anna lämmitä kiehumispisteeseen. Sammuta liesi. Anna jäähtyä hetken. Halutessasi voit vielä ravistaa kaakaon esim. termospullossa. Näin kaakao on entistä kuohkeampaa. Kaada kaakao mukiin, ja ruiskuta päälle kermaa. Kerman päälle voi halutessaan lisätä vielä kinuskia. Nauti!
Jos et ole malttamaton, kannattaa jättää kaakao yön ajaksi tekeytymään jääkaappiin. Kuten monet viinit, myös kaakao maistuu paremmalta, kun sen antaa tekeytyä jääkaapissa.
Pariisissa monet kahvilat käyttävät kaakaoissaan vähärasvaista maitoa. Fakta kuitenkin on, että mitä rasvaisempaa maito on, sen parempaa on myös kaakao. Jos tavoittelet aikuisempaa makua, voi osan maidosta korvata vahvalla kahvilla, tai vaikka Konjakilla.