Kebab-resepti

kebab reseptit

Oletko kebabin ystävä? Testaa omia kebabin teko taitojasi valmistamalla maukasta kebabia kotona. Kotitekoisen kebabin tekeminen on helppoa. Se on myös yllättävän hyvän makuista. Se peittoaa helposti kauppojen valmiskebabit. Tässä artikkelissa esittelemme kaksi erilaista kebab reseptiä, helpon ja vaikeamman, mutta varmasti maukkaamman.

Helppo kebab-resepti:

  • 400g sika-nauta jauhelihaa
  • 2 rkl aromisuolaa
  • 2 rkl pippurisekoitusta tai mustapippuria

Vaativampi, mutta vaivan arvoinen kebab-resepti:

  • 400g lampaan jauhelihaa
  • 200g porsaan jauhelihaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl aromisuolaa
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 1 rkl timjamia
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 1 rkl mustapippuria
  • 1 tl korianteria
  • tilkka oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

Kebab valmistetaan samalla tavalla, käytit sitten kumpaa ohjetta tahansa. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Ota iso kulho, ja mittaa sen pohjalle mausteet. Lisää sekaan liha. Sekoita käsin liha ja mausteet. Sekoittaminen kannattaa tehdä huolellisesti, jotta odotettavissa on tasaista laatua.

Valmista mikrossa pieni maistiainen, jotta voit vielä lisätä mausteiden määrää, kun se on mahdollista. Muista, että kebab ei tunnu enään niin mausteiselta, kun se syödään kastikkeen ja esim. ranskalaisten kanssa. Ei siis kannata huolestua, vaikka maistiainen maistuisi hieman liian maisteiselta. Tässä kohdassa kannattaa luottaa enemmän omaan makuaistiin, kuin ohjeisiin.

Painele liha-mauste massasta ilmat pois. Muotoile massa kebabrullan muotoiseksi. Kääri massa tiukasti alumiinifolioon, ja sulje folio niin, ettei sinne pääse ilmaa sisään. Tee rullan pohjaan veitsellä pieni reikä, josta nesteet pääsevät valumaan pois.

Laita foliolla kääritty liha 100 asteiseen uuniin neljäksi (4) tunniksi. Tämän jälkeen anna vetäytyä huoneenlämmössä. Laita rulla pakastimeen. Kun rulla on pakastettu, ota se pois pakkasesta ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Leikkaamisen voit suorittaa terävällä juustohöylällä, tai terävällä veitsellä. Suikaleet voit lämmittää uunissa ( muutama minuutti 225 asteen lämmössä) tai paistinpannulla voin kanssa, jolloin saat niihin hieman voin makua.

Kun kebabliha on tehty, on aika valmistaa kastike/kastikkeet.

Iskender kastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
  • 3 puristettua valkosipulin kynttä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl punapippuria
  • ripaus suolaa

Tomaatti kastike

  • 1 purkki paseerattua tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valko- ja mustapippuria
  • 1 tl basilikaa
  • ripaus oreganoa
  • 2 rkl soijaa
  • ripaus ketsuppia

Molemmat kastikkeet valmistetaan kaatamalla kaikki ainekset kattilaan, ja keittelemällä niitä hiljalleen n. puoli tuntia.

Tarjoilu

Tarjoile kebab ranskalaisien, lohkoperunoiden, riisin tai leivän kanssa.

Jos haluat tehdä itsellesi täydellisen Iskender kebabin, valmista iskender kastike, ja leikkaa vaaleasta leivästä pieniä kuutioita. Laita lautaselle kebab liha, sen päälle leipäkuutiot, ja lopuksi kaada päälle iskender kastiketta.