Valmista omat juustohampurilaisesi näillä ohjeilla

juustohampurilainen resepti

Hampurilaiset maistuvat hyvältä etenkin, jos olet itse valmistanut ne. Tässä artikkelissa esittelemme reseptin täydellisten hampurilaisten valmistamiseen. Säästät sekä terveyttä, että rahaa, kun valmistat itse hampurilaisesi, etkä ryntää pikaruokalaan.

Sämpylät hampurilaisiin voi ostaa kaupasta, mutta parhaaseen lopputulokseen pääset, kun teet ne itse. Tässä ohjeet.

Ainekset sämpylän tekoon:

  • 3dl maitoa
  • 1kpl kananmunia
  • 2rkl öljyä
  • 0,5dl siirappia
  • 0,75tl suolaa
  • 4,5dl hiivaleipäjauhoja
  • 4,5dl vehnäjauhoa
  • 1,2tl hiivaa

Valmistusohjeet

Lämmitä maito 42 asteeseen, ja lisää hiiva. Anna hiivan liueta. Tämän jälkeen lisää öljy, siirappi ja suola. Lisää n. puolet jauhoista, ja sekoita hyvin. Lisää loput jauhot ja sekoita.

Anna taikinan nousta tunnin ajan.

Tämän jälkeen tee kaulimella taikinasta kaksi suurta kiekkoa. Sen jälkeen tee leveydeltään ananas-purkin kokoisia ympyröitä. Laita valmiit ”ympyrät” uunipellille. Voitele ympyrät, ja halutessasi koristele ne seesaminsiemenillä.

Peitä taikina, ja anna sen nousta tunnin ajan.

Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Tämän jälkeen sämpyläsi ovat valmiita.

Sämpylöiden jälkeen valmistetaan pihvit. Tarvitset pihvien valmistukseen seuraavat ainekset:

  • 400 g jauhelihaa
    2 kpl kananmunia
  • Parmesan-juustoa
  • pekonia
  • Cheddar-juustoa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 kpl Sipuli
    ripaus mustapippuria
    ripaus suolaa

Ensimmäisenä pilko sipuli pieneksi. Laita paistinpannulle hieman öljyä ja kuullota sipulit. Anna jäähtyä.

Ota kulho, ja laita siihen siihen kaikki ainekset mukaanlukien sipulit. Laita pihviin Parmesan-juustoa oman maun mukaan. Sekoita hyvin. Anna aromien tasoittua jääkaapissa 20 minuuttia.

Tee taikinasta pihvejä (2kpl). Pihvit voit valmistaa uunissa, tai pannulla.

Jos käytät uunia, laita pihvit keskitasolle ja anna niiden olla 20 min 200 asteisessa uunissa.

Valurautapannu on paras ratkaisu pihvejä valmistettaessa. Kuumenna pannu tulikuumaksi, ja heitä pihvit pannulle. Pihvin reunasta pystyt tarkkailemaan milloin se on kypsä. Kun pihvi on ollut hetken pannulla, lisää pannulle pekonia. Näin pihvit saavat hieman pekonin makua, ja sinun ei tarvitse erikseen valmistaa pekonia. Kun pihvi on melkein kypsä, laita päälle siivu Cheddar-juustoa.

Nyt jäljellä on enään hampurilaisen kokoaminen. Hampurilaiseen voit valita mieleisesi täytteet. Tässä ohjeessa käytämme seuraavia:

  • pekoni
  • salaatti
  • punasipulirenkaat
  • chilimajoneesi

Kuorruta sämpylän pohja chilimajoneesilla. Lisää salaatti. Sitten pekonit. Seuraavaan kerrokseen laita pihvi(t). Lisää päälle punasipulirenkaat, ja sämpylän kansi. Kas näin, hampurilaisesi on valmis.