Hyytelöshotti-resepti

hyytelöshotit

Mikä voisikaan olla parempi tapa viettää syysilta, kuin kotona leipomassa ystävien kanssa? Eivätkö kaverisi välitä leipomisesta? Ei hätää. Tämä resepti herättää varmasti heidänkin kiinnostuksensa. Hyytelöshotit aka. Jell-o shotit ovat alkoholilla terästettyjä pieniä hyytelöleivoksia. Tällä kertaa alkoholia ei siis juoda – sitä syödään.

Kuinka valmistan Jell-o shotteja?

Hyytelöpaukkujen valmistaminen on helppoa. Tässä resepti:

Tarvitset:
2,45 dl kiehuvaa vettä
85 g Jell-o jauhetta (1 paketillinen)
0,9 dl kylmää vettä ( Myös kylmä mehu käy)
1,5 dl kylmää alkoholia ( Suosittelemme liköörejä, myös muutkin viinakset käyvät)

Kiehuta 2,45 dl vettä. Lisää siihen Jell-o jauhe. Anna jäähtyä muutama minuutti, jonka jälkeen lisää kylmä vesi ja alkoholi. Sekoita. Kaada seos astiaan/astioihin, joista haluat sen nauttia ja laita se jääkaappiin. Kun seos on hyytynyt, se on valmiina nautittavaksi. Helppoa, eikö?

Top 5 astiat hyytelöpaukuille

1. Appelsiini (Ja muut hedelmät)

Halkaise appelsiini kahtia. Koverra appelsiinin sisukset pois, jolloin jäljelle jää vain kuoret. Kaada hyytelö seos appelsiinin kuoriin. Halutessasi voit seoksen hyydyttyä vielä viipaloida appelsiinit.

2. Hyytelöruiskut 

Imaise herkullinen hyytelöseos ruiskuun, kun se on vielä juoksevaa. Hyydytä jääkaapissa. Tykitä seos suuhusi.

3. Jäätelötikut

Aseta juokseva seos muottiin. Työnnä muottiin myös jäätelötikku. Ja kas näin, sinulla on hyytelöjäätelöä.

4. Jääpala-muotti

Rasvaa jääpala-muotti. Laita juokseva seos muottiin. Seoksen hyydyttyä irrota hyytelöpalat muotista, ja tarjoile lautasella.

5. Shottilasit

Kaada juokseva seos shottilaseihin. Lasit on hyvä käsitellä rasvalla ennen seoksen kaatamista. Tällöin hyytelö tulee helposti ulos lasista. 

Tarvikkeiden hankinta

Amazon.co.uk toimittaa hyytelöshotti projektiin tarvittavat välineet kätevästi vaikka suoraan kotiovelle. Veroja tai tulleja ei tule, sillä kauppa sijaitsee EU:ssa.  2. luokan kuljetuksellakin tuotteet ovat perillä alle viikossa. Amazon.uk on Suomen hintatasoon verrattuna niin edullinen, että sieltä on halvempi tilata tuotteita (postimaksut mukaan lukien), kuin ostaa Suomesta kaupasta. Jell-o jauhetta saa myös isoista K-Citymarketeista ja Prismoista.

Hyytelöshotti (Jell-o) jauheita löytyy monia eri makuja. Valitse seuraavista suosikkisi: Appelsiini, Vanilja, Mansikka, Viinirypäle, Lime