Lentämään viikonlopuksi?

mig 29 hävittäjä

Jos sinulta ei puutu rahaa, eikä rohkeutta, niin tässä on sinulle sopivaa tekemistä viikonlopuksi. Tutustu lentämiseen. Voit tehdä sen joko hävittäjällä avaruuden rajoilla, tai Helsingin taivaalla pienlentokoneella. Hyvinkäällä pääset halutessasi kokeilemaan myös lentokoneella liitämistä, ilman moottoria.

Oletko halunnut koskaan kokeilla lentämistä hävittäjällä? Nyt se on mahdollista. Venäjällä on mahdollista päästä lentämään avaruuden rajalle. Lentokoneena toimii Mig-29 hävittäjä. Lennon aikana käydään yli 25 kilometrin korkeudessa ja koetaan kaksinkertainen äänen nopeus. Samalla pääset myös kokemaan miltä 9 g:n voima tuntuu kehossasi. Pääset myös itse Venäläisen lentokoneen ohjaimiin. Lennon jälkeen saat diplomin, joka todistaa, että olet lentänyt Mig-29 konetta, ja ylittänyt äänen nopeuden. Diplomin voit sen jälkeen ripustaa vaikka takan päälle vieraiden ihmeteltäväksi.

Pakettiin sisältyy lentoon tarvittava koulutus ja erikoiskurssi. Lisäksi sinun tulee läpäistä soveltuvuustesti, jossa kartoitetaan kestääkö kehosi hävittäjä lennon.

Mig 29-hävittäjä

Huippunopeus: 2400km/h

Teho: 162,8Kn

Pituus: 17,37m

Hävittäjä lentäminen ei ole halpaa. Lentäminen maksaa tunnissa noin 15-30 tuhatta dollaria. Puolen tunnin lennon hinnaksi tulee n. 12 000 euroa. Katso tarkempi hinta ja tiedot tästä.

21 000 euron sijoituksella pääset jo tunnin lennolle, ja avaruuden rajalle. Katso tarkempi hinta ja tiedot tästä.

Venäjällä on nyt myös mahdollista kokeilla painovoimaton lento. 6400 euron pakettiin sisältyy 4 päivän ohjelma. Koulutus suoritetaan Venäjällä Juri Gagarinin kosmonauttien valmennuskeskuksessa. Itse lento kestää n. 100 minuuttia. Lennon aikana pääset kokemaan n. 10 paraboolia, jolloin painovoimaa ei koneen sisällä ole. Vain n. 1000 ihmistä maailmassa on kokenut saman. Lento suoritetaan Ilyushin 76 MDK -parabooli koneella. Katso tästä tiedot.

Jos budjetti ei riitä hävittäjään, ja Venäjän matkaan, niin älä huoli. Pääset lentämään halvemmallakin. Elämyslahjat.fi tarjoaa 250 eurolla 15 minuutin lennon Cessna 182 lentokoneella sinulle ja kahdelle ystävällesi. Lento kulkee Helsingin ylitse, ja pääset näkemään Helsingin maisemia ilmasta käsin 270km/h nopeudella. Katso tästä tiedot.

Hieman eksoottisemmankin lentokokemuksen voi saada ilman hävittäjä lentoa. 300 euron sijoituksella pääset Hyvinkäällä purjelentokoneen kyytiin. Purjelentokone lentää ilman moottoria. Se hinataan ensiksi taivaalle, jonka jälkeen sillä liidellään nousevia ilmavirtauksia käyttäen. 20 minuutin lentoon voidaan yhdistää myös taitolentoa, jossa lentäjä vie koneen suorituskyvyn äärirajoille. Tällöin pääset tuntemaan myös G-voimia. Katso tästä tiedot.