Tuulitunneli lento

tuulitunneli lento

Haluatko kokeilla, miltä lentäminen tuntuu?  Haluatko unohtumattomat polttarit? Kai siis tiesit, että nämä kaksi asiaa voi yhdistää?

Sirius Sport Resortin Pyhtäällä sijaitsevassa elämysurheilukeskuksessa on mahdollisuus kokeilla lentämistä sisätiloissa. Kesällä 2013 valmistuneen keskuksen ehdoton vetonaula on 4 metriä leveä, ja kaksitoista metriä korkea vertikaalinen tuulitunneli. Tunnelissa ilma virtaa nopeimmillaan 260 kilometrin tuntivauhdilla. Tunnelissa leijuminen vastaa laskuvarjohyppyä, mutta tällä kertaa ei hypätä lentokoneesta, vaan leijutaan tunnelissa.

 Kuinka se toimii?

Lentotunnelin yläpuolella olevat neljämetrisit turbiinit työntävät ilmaa suurella nopeudella eteenpäin. Ilma kiertää ylhäältä alas lentotunnelin molemmilla sivuilla olevia ilmakammioita pitkin. Lentopaikan alapuolella ilmavirrat kohtaavat, ja ne ohjataan ylöspäin tiimalasin muotoiseen tunneliin, jossa lennetään ilmavirran avulla. Ilmavirran nopeutta säädetään kullekkin lentäjälle sopivaksi (tähän vaikuttavat mm. lentäjän paino, ja taidot).


Faktat Pyhtään lentotunnelista

-Omistaja: Sirius sport resort

-Halkaisija 4,3 m

-Lentoputken korkeus 12 m, josta 9 m läpinäkyvää lasia

-Valmistus kesti noin 9 kuukautta.
-Osat tuotiin Suomeen sadalla rekalla.
-Moottorien virrankulutus 1 340 kW.
-Moottorit puhaltavat 1060 m³ ilmaa sekunnissa.

Halvempi vaihtoehto laskuvarjohypylle

Jos haluat kokeilla lentämistä, on Pyhtään tuulitunneli siihen erinomainen vaihtoehto. Kokemus on verrattavissa laskuvarjohyppyyn, mutta hinta on siitä vain murto-osa. Jos kuitenkin olet haaveillut myös laskuvarjohypystä, niin tuulitunneli lento on siihen loistavaa harjoitusta. 1 minuutin tunnelilento nimittäin vastaa yhtä hyppyä. Laskuvarjohyppy harrastajat käyttävätkin tuulitunnelia hyppyjen harjoittelua varten.

Tässä voisi olla hyvä ohjelmanumero Polttareihin. Sikapestäis.fi ei kuitenkaan ota vastuuta Pyhtään yöelämän tasosta.

Sirius Sport Resort tarjoaa myös surffausta sisätiloissa. Katso artikkeli tästä.